Doorgaan naar hoofdinhoud

Concert en paaswake

In aanloop naar de landelijke The Passion op Witte Donderdag organiseert de Protestantse Kerk vanaf 22 februari 2023 The Passion 40daagse. Gemeenten in heel Nederland organiseren kleinschalige, persoonlijke concerten en paaswakes waarbij je even stil kunt worden. Tijdens het concert wordt er iets verteld over en gecollecteerd voor een project van Kerk in Actie.

Gratis en eenvoudig

Elke gemeente die meedoet organiseert zowel een concert als een paaswake. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meedoen is gratis en eenvoudig. Bij het organiseren van de paaswake wordt je gemeente door de Protestantse Kerk ondersteund met ideeën en materialen. Hierbij is er alle ruimte voor eigen invulling. Het aansluitende concert wordt gegeven door artiesten die verbonden zijn aan Zingen in de Kerk, onderdeel van de Protestantse Kerk. Het enige wat je hoeft te doen is de artiest van jouw keuze aanvragen. Kortom: als je je kerk openstelt en voor een enthousiaste kartrekker zorgt, ben je al een heel eind! Doe je mee met The Passion 40daagse, dan krijg je een replica van het Passionkruis te leen dat je als centraal element bij het concert en de paaswake kunt inzetten.

Thema: Uit liefde voor jou

Het thema van The Passion 40daagse is, net als The Passion zelf: Uit liefde voor jou. Deze woorden laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. In de Veertigdagentijd geven we Zijn liefde door: aan mensen dichtbij en ver weg. 

Algemene voorwaarden 

Deelnemende artiesten

Bekijk hieronder het overzicht van de deelnemende artiesten en vraag voor jouw kerk direct de artiest aan.

Artiesten